Recursos TIC

En aquesta pàgina disposeu de recursos TIC per treballar en profunditat allò que hem aprés. Podeu accedir-hi bé prement directament sobre les imatges del tauler Symbaloo, o bé clicant sobre les paraules en roig qui hi ha més avall.



Enllaços a llocs web de referència amb recursos didàctics

1) Educaplay. Web indicat per fer activitats online referents a la música.
2) Youtube. En aquest canal podeu veure tots el vídeos que he elaborat amb relació a la meua Unitat Didàctica.
3) Viquipèdia. Definició del concepte música que fa un recorregut per diversos aspectes que hi són relacionats.
4) SlideShare. Ací teniu presentacions sobre el concepte “música” des de molts punts de vista diferents.
5) Icarito. Punxant l'hipervincle veureu un fum d'articles tot tenint en compte que la música no és únicament una manifestació occidental. 
6) Sinfonía Virtual. Revista virtual musicològica amb articles de reflexió, investigació i actualitat musical. 
7) Quodlibet. Publicació d'especialització musical amb tota mena d'articles. Prement sobre la línea podeu triar un número concret per a visualitzar-lo o descarregar-lo.
8) Música y educación. Pionera en el seu camp, ací teniu moltes referències quant a pedagogia musical, innovacions metodològiques, informació sobre cursos, concursos i campaments musicals.
9) Scherzo. Sorgida inicialment en paper, en aquesta revista podreu trobar informació pel que fa a concerts, crítiques i novetats discogràfiques. Sempre interessant per fer una anàlisi de l'evolució del gust.
10) Revista musical catalana. Revista en la nostra llengua amb diversos apartats amb articles sobre crítica musical, concursos, premis i publicacions.


Enllaços web a recursos didàctics

1) Música, llengua i poesia en la Grècia antiga
. Podeu aprofundir sobre el concepte que tenien de música en la Grècia clàssica en l'article de la pàgina 109.

2) Etnomusicologia. Informació de rigor sobre les últimes tendències en aquesta disciplina.
3) Música i identitat. Després d’estudiar S. Frith i les seues reflexions sobre la definició personal mitjançant els nostres gustos, convé fer una ullada a l’article de la pàgina 16.
4) Simon Frith. En la mateixa línia, podeu consultar ací el currículum d’aquest investigador i alguns dels seus treballs duts a terme a la universitat d’Edimburg.
5) John Blacking. Gran figura de l’etnomusicologia que va canviar el rumb d’aquest disciplina amb el seu treball. Informeu-vos-en en aquest enllaç del llibre que va esdevindre un abans i un després.
6) La noció de paradigma musical aplicada a l’estil musical. Interessantíssim article que aprofundeix en allò que hem treballat a classe.
7) El paradigma musical actual. Enrique Zamorano opina sobre la música que es produeix, es consumeix i se sent en l’actualitat.
8) L’home i la música. El gran violinista Jehudi Menuhin dóna el seu parer sobre la relació que s’estableix entre l’home i la música. Un cas que convé estudiar ja que els músics professionals a gran escala tenen un concepte d’aquest art molt diferent al que té el gruix de la població.
9) Johann Mattheson. Després d’haver estudiat què pensa Mattheson quant a la música, resulta convenient aprofundir en la seua figura. A més d’una breu descripció, trobareu en aquesta pàgina enllaços d’interés pel que fa a la figura d’aquest musicòleg.
10) Richard Wagner. Per tal de conéixer el seu concepte musical, a banda d’estudiar els seus escrits pel que fa a la música, cal llegir informació sobre les seus obres. Feu clic sobre al seu nom per a obtindre’n la informació.



Premi al millor Webmix de la setmana

Moltes vegades s'addueix que la sort es té o no es té, com si fóra quelcom que no depén mai de nosaltres. No entraré a debatre quin percentatge hi ha de "sort" en allò que aconseguim ja que no constitueix l'objectiu d'aquest blog. En qualsevol cas, hi ha una cosa que és evident: quan hom treballa exigint-se el màxim, és possible -i fins i tot probable- obtindre'n un reconeixement. Doncs bé, amb certa dosi d'orgull (i humilitat, que mai se'n té prou), us comunique que el meu Webmix ha sigut el millor de la setmana. Podeu veure el correu electrònic que he rebut al respecte fent clic ací o sobre la imatge que hi ha a continuació:


I, segons m'han contestat per correu eletrònichui, 5 de setembreel penjaran a Facebook i aquesta mateixa setmana al seu web. Tan prompte tinga els enllaços, els copiaré. 

Ja el tenim a Facebook!! Per tal de fer-li una ullada, punxeu ací o sobre la imatge:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'origen del concepte "música". Un paradigma diferent

Fins ací hem vist diverses definicions d'aquest concepte, tot tenint en compte diferents punts de vista així com la utilitat metodològi...